Изборен атлас

на землевеж

Интерактивни карти по резултатите от местните избори в България през 2023

Facebook Logo Vector
蓝白领英社交媒体icon
Telegram
Twitter Logo

Последвайте Землевеж в социалните мрежи, където редовно се появява ново образователно съдържание!

Bulgaria Outline Map
Female icon. Gender symbol vector. Female symbol. Female  icon. gender icon.

Жени в политиката

Землевеж анализира представянето на жените в местните избори в България. Макар отдавна да е известно, че те представляват малък дял от избраните общински съветници, техният дял от кандидатите също е нисък. Това донякъде обяснява ниското представителство с твърдението, че “жените не искат да се занимават с политика”. По-близък поглед показва общини, в които жените кандидати постигат и надминават потенциала си, но и такива, където са дискриминирани.

Bulgaria Icon

Местни избори в София

Землевеж анализира резултатите от кметските избори в София по секции с прилежащите им адреси. Така през 2023 балотажът очертава две столици - център за Васил Терзиев и периферия за Ваня Григорова. Същевременно по-близък поглед показва прехвърляне на гласове за нея от отпадналия Антон Хекимян. През 2019 резултатите в София нямат териториален характер, а кандидатът на БСП Мая Манолова печели секции във всички части на града.

свръзка

Землевеж е насреща за въпроси или препоръки по работата си, предложения за сътрудничество или покани за различни смислени изяви.


Изпратете кратък имейл с нужната информация и ще получите обратна връзка възможно най-скоро!